Revolucionarni napredak u fleksibilnoj elektronici

Tim naučnika sa Nacionalnog univerzitetu u Singapuru (NUS) tvrdi da je razvio provodljivi polimer film, koji omogućuje veći omski kontakt i samim tim bolji učinak u plastičnoj elektronici, uključujući svetlosne diode, solarne ćelije i tranzistore.

Kako bi napravili uredjaje visokih performansi, potreban je dobar omski kontakt sa niskim elektricnim otporom, kako bi dopustili maksimalni obostrani protok od elektrode do poluprovodnog sloja i obrnuto.

“Nedostatak opšteg pristupa problemu omskog kontakta bio je usko grlo fleksibilne elektronike, naši radnici prevazišli su ovaj izazov i otvorili put boljem radu u širokom polju poluprovodnih uredjaja.” rekao je Dr Png Rui-Qi.

Ključ je u dizajniranju polimernog filma sa željenim ekstremnim funkcijama koje su potrebne za ostvarenje omskog kontakta.

Minimalna količina energije oslobađa elektron sa površine filma u vakum. Pokazane su funkcije u rasponu od 5.8eV i  3.0eV koje se sada mogu postići na filmovima dobijenim lakšim i pristupačnijim procesima.

polymer credit schott com

Via

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It