Micro:Bit – Računar od pet centimetara za neverovatnih 19 evra

Medijska kuća BBC pokrenula je projekat u okviru kog je u britanskim školama, stotinama hiljada učenika sedmog razreda podeljen maleni računar nazvan Micro:Bit. Ovog mališu su razvili naučni timovi u saradnji sa BBC-jem sa ciljem da postane alat koji bi đacima olakšao usvajanje raznih znanja i školskog gradiva.

 

Micro:bit u svom punom sjaju

Micro:bit u svom punom sjaju

Od pre par dana, pored britanskih osnovaca, Micro:bit mogu kupiti svi zainteresovani. Osnovni model Starter Pack se prodaje po neverovatno povoljnoj ceni od samo 19 evra, dok se i ostali napredniji i opremljeniji modeli prodaju po pristupačnim cenama.
Micro:Bit je “veličine” 4 puta 5 centimetara, čine ga dva programabilna tastera, a imitacija ekrana se sastoji od konektora i 25 LED lampica.


Nevernim Tomama ovaj računar deluje smešno, ali je uprkos svom, moramo priznati čudnom izgledu, u stanju da izvršava veliki broj operacija. Đaci ga mogu koristiti kao svojevrsnu podršku svom mobilnom telefonu, može im pomoći u školskim ekssperimentima, a ne sumnjamo da će jedan od najtiših i povučenijih đaka pronaći još neku namenu, jer geniji se nikad ne ističu “na prvu loptu”.

Više o projektu Micro:Bit i raznim aktivnostima koje je BBC pokrenuo u vezi malog računara, možete pogledati na ovom linku.

Please follow and like us:

Advert

Pin It