Produžena izložba o Mihajlu Pupinu

Ovu jedinstvenu postavku do sada je videlo više od 50.000 posetilaca i više od 300 školskih grupa, koji su imali priliku da otkriju zašto je FBI pratio Pupinov rad i saznaju sve o njegovim brojnim patentima, učešću u osnivanju NASE, odnosu sa predsednikom SAD Vudrom Vilsonom, Nikolom Teslom, Albertom Ajnštajnom i drugim značajnim ličnostima tog vremena.

Mihajlo Pupin izlozba 2016

Ono što ovu postavku čini jedinstvenim muzeološkim iskustvom za posetioce je primena najnovijih tehnologija.

Upotrebom mobilnog telefona ili tableta, sa preuzetom besplatnom aplikacijom Pupin ili samim prisustvom posetioca u prostoru, svaki segment izložbe postaje interaktivan, kako bi se audio-vizuelnim sadržajima dodatno približio i ilustrovao život i rad svetski poznatog pronalazača.

Mihajlo Pupin izlozba 2016 c

 

Zahvaljujući autorima izložbe Aleksandri Ninković Tašić i dr Dušici Bojić, i timu Live View Studio koji je bio zadužen za AR tehnologiju, ovako postavljena izložba na najbolji način predstavlja lik i delo ovog velikog naučnika, kao i moderno lice i kreativne potencijale današnje Srbije, ističu iz muzeja.

Mihajlo Pupin izlozba 2016 b

Izložba je otvorena krajem septembra 2015. godine, u godini kada je obeležen važan Pupinov jubilej – tačno 100 godina od kada je prijavio svojih sedam patenata koji predstavljaju rođenje oblasti telekomunikacija, ali i 80 godina od Pupinove smrti, zbog čega je UNESKO prethodnu godinu proglasio godinom Mihajla Pupina.

Dei interaktivne postavke izložbe o Mihajlu Pupinu

Dei interaktivne postavke izložbe o Mihajlu Pupinu

Stručna vođenja kroz postavku za individualne posetioce sredom od 17 vodi muzejski savetnik Nebojša Damnjanović, a subotom od 13 i 15 časova njegva koleginica Aleksandra Ninković Tašić.

Grupne posete je neophodno zakazati na telefon 3287-242, a radno vreme Istorijskog muzeja Srbije je tokom cele nedelje od 12 do 20 časova, osim ponedeljkom.

Please follow and like us:

Advert

Pin It