Prijemni ispit na Univerzitetu u Novom Sadu položilo više od 8.000 srednjoškolaca

Od 9.410 srednjoškolaca koji su polagali prijemne ispite za fakultete u Novom Sadu, njih 8.725 je položilo testove.

Broj onih koji će upisati fakultet biće verovatno manji, jer su neki srednjoškolci polagali ispite za više fakulteta, pa će se prilikom prvog kruga odlučiti da li će studirati na svim fakultetima na kojima su konkurisali ili će se pak odlučiti za jedan.
Najviše maturanata položilo je testove na Fakultetu tehničkih nauka, njih 2.550, posle kog idu Filozofski i Medicinski fakultet. Nasuprot tome, najmanje budućih brucoša prošlo je prijemni na Građevinskom fakultetu, njih 63. Kada je reč o budžetskim mestima, na većini fakulteta novosadskog Univerziteta kvote su već popunjene.
Indeks
 Na Fakultetu tehničkih nauka prijemni je položilo 2.250 studenata, a postoji 2.634 mesta, što znači da će oni koji budu upisivali prijemni u drugom upisnom roku moći da konkurišu za neki od smerova na FTN-u.Pošto su neki studijski programi omiljeniji od drugih, budući studenti su definitivno najviše interesovanja pokazali za smer Elektrotehnika i računarstvo na FTN-u na koji se prijavilo čak 972 kandidata.
Upis na pojedine fakultete Univerziteta u Novom Sadu je već završen, dok će svi koji su ispunili uslove u prvom upisnom roku, svoje indekse dobiti do 18. jula, nakon čega će moći da se posvete zasluženom odmoru pred novu fazu svog obrazovanja.
Please follow and like us:

Advert

Pin It