Pomoć start-up preduzećima produžena do druge polovine juna

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je rok za prijavljivanje za projekat podrške početnicima u biznisu, odnosno start-up preduzećima produžen do 20. juna.

Cilj projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje socijalnog preduzetništva, preduzetništva žena i mladih, kao i unapređenje efikasnosti i podrške poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, a za taj projekat opredeljeno je 100 miliona dinara.

 

godina preduzetnistva 2016

Paket podrške obuhvata obuku, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Projekat realizuje Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 300.000 dinara do milion dinara, bez PDV-a, što predstavlja do 50 odsto ukupne vrednosti opravdanih troškova projekta, uz obavezu korisnika da obezbedi sopstveno učešće od minimum 50 odsto od ukupne vrednosti tih troškova.

Korisnici bespovratnih sredstava od 500.000 dinara do milion dinara imaju obavezu da osim samozapošljavanja, zaposle najmanje jednu osobu u roku od šest meseci od datuma potpisivanja ugovora s agencijom.

Više informacija možete pogledati na ovom linku

Please follow and like us:

Advert

Pin It