Počeo Studentski privredni forum 2016

Dvodnevni seminar Studentski privredni forum održaće se 4. i 5. marta u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, u Resavskoj br. 13.

U okviru Foruma na kojem se ove godine očekuje oko 200 studenata beogradskih fakulteta i univerziteta širom Srbije, kao i studenata iz regiona, učesnici će imati priliku da čuju eminentne ljude iz različitih sfera preduzetništva.

Seminar je danas u 10 časova otvorila potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, gospodin Marko Čadež, direktor Privredne komore Srbije, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i prof. dr Dragan Simić, dekan Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Studentski biznis forum 2016

Učesnici će u toku dva dana trajanja foruma prisustvovati panel diskusijama na uvek aktuelne teme poput položaja žena u preduzetništvu, značaja regionalne saradnje i njenog uticaja na privredu, kao i o tome koliko je naš obrazovni sistem usklađen sa potrebama tržišta rada. Uz to, posetioci seminara slušaće i nekoliko predavanja – jedno od njih održaće Nikola Vučićević, osnivač poznate „Photobooth“ kabine za slikanje, koji će preneti svoja iskustva o tome kako izgleda život jednog preduzetnika. Jedan od predavača biće i gospodin Džeremi Long, šef ekonomskog odeljenja u ambasadi SAD u Beogradu, koji će govoriti o prednostima i ulozi regionalne ekonomske saradnje u procesu pomirenja.

Studentski privredni forum organizuje Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja i Privredne komore Srbije.

 

Izvor

Please follow and like us:

Advert

Pin It