Petnica sve popularnija među mladima

Sve je više institucija iz regiona i sveta koje žele bliže da se upoznaju sa radom Petnice, saopšteno je iz te istraživačke stanice.

Tokom februara meseca Petnica je bila domaćin grupi od pedeset učenika i profesora iz srednjih škola iz Hrvatske, uglavnom iz Slavonske Požege i okoline. Za učenike je osmišljen program tako da prati zahteve školskog programa. Za to vreme nastavnici su imali priliku da se upoznaju sa različitim aspektima rada sa talentima u Petnici.

nova Petnica

Novi objekti u Petnici

Rukovodilac projekta u Petnici Nikola Božić kaže da je stanica prošle godine ugostila tim stručnjaka za rad sa talentima iz Tel Aviva u Izraelu.  “Imali smo goste iz Nemačke, Rusije i SAD koji su želeli da se upoznaju sa programskim sadržajima koje organizujemo u Istraživačkoj stanici. Očigledno je da nakon 34 godine uspešnog rada sada i u svetu prepoznaju naš kvalitet”, rekao je on.

Istraživačka stanica Petnica je tokom čitavog februara bila pravi međunarodni centar za dodatno obrazovanje. Škole iz Slovenije i Hrvatske su na dodatnu naučnu edukaciju dovele svoje učenike i nastavnike, kako bi koristeći svetske uslove u Petnici uhvatili trend sa modernim obrazovanjem.

Kompleks istraživačke stanice Petnica iz ptičje perspektive

Kompleks istraživačke stanice Petnica iz ptičje perspektive

Paralelno sa ovim posetama u Petnici već uveliko traju zimski obrazovni programi za srednjoškolce koji su dodatno motivisani za rad u oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Tokom 2016. godine se očekuje da će kroz različite programe u ovoj srpskoj prestižnoj instituciji proći preko 2000 učenika i studenata, saopšteno je iz Petnice.

 

Izvor i foto

Please follow and like us:

Advert

Pin It