Ovog vikenda u Sisku međunarodna trka solarnih automobila

Ove godine domaćin četvrte međunarodne trke solarnih automobila pod generalnim sponzorstvom kompanije RWE, biće grad Sisak, koji će ugostiti ukupno 17 ekipa.

Stari most i Biskupija u Sisku

Stari most i Biskupija u Sisku

Tehnička škola iz Siska, od 9. do 11. juna, zajedno sa partnerima organizuje trku solarnih automobila, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta; Ministarstvom životne sredine i zaštite prirode, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnot i Sisak-moslovačke županije. U okviru ovogodišnje četvrte po redu, međunarodne trka solarnih automobila, biće održane tri manifestacije. Naime, 9. i 10. juna biće organizovana izložba električnih i hibridnih automobila ispred hotela Panonija, u kome će biti održana i konferencija, nakon koje će 17 internacionalnih ekipa odmeriti snage u trci solarnih vozila.

Trka će se održati 11. juna sa početkom u 10 časova ispred hotela Panonija. Trka se održava u slobodnom stilu u klasi SOELA, sa zadatim tehničkim karakteristikama.Ove godine trka je dobila međunarodni karakter, pošto su se uključili i timovi iz Francuske i Slovenije. Generalni sponzor ove godine je kompanija RWE Hrvatska, koja je vlasnik i operater najveće mreže punionica za električna vozila u Evropi na čak 4.000 lokacija.

trka solarnih automobila Sisak RWE 2016

„Prošle nedelje smo otvorili prvu javnu punionicu ispred naše poslovne zgrade u Capraškoj ulici u Zagrebu. Stoga nam je drago što smo sponzor ove trke, koja ujedno promoviše kulturu vožnje električnih automobila u Hrvatskoj i svest o zaštiti okoline. Verujemo da su obnovljivi izvori, nove tehnologije i električni automobili budućnost i srećni smo što možemo da damo svoj doprinos u razvoju novih i čistijih tehnologija. Ono što je još bitnije, i zbog čega smo odlučili da podržimo ovaj projekt, je i činjenica da je ovaj projekat proizvod entuzijasta iz hrvatskog obrazovnog sistema. To je rezultat celogodišnjeg nastavnog rada učenika i profesora iz čak 16 hrvatskih škola. Zbog toga je ovaj projekat jedinstven u Evropi, i zato čestitam organizatorima na ovom dostignuću. Nama u RWE-u je čast da budemo deo ove pozitivne priče u ulozi generalnog sponzora”, rekao je Zoran Miliša, predsednik Upravnog odbora kompanije RWE Energije.

Please follow and like us:

Advert

Pin It