Otvoren naučno-stručni skup „InterRegioSci“

U Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu otvoren je osmi naučno-stručni skup „InterRegioSci 2015“. Cilj skupa je upoznavanje šire naučne javnosti sa rezultatima istraživanja do kojih su istraživači Univerziteta u Novom Sadu došli u radu na projektima od značaja za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine, koje je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Skup je na jednom mestu okupio predstavnike Sekretarijata, profesore i mlade naučnike. Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov istakao je da su mladi istraživači uz podršku Sekretarijata  učestvovali u jednogodišnjim ali i međunarodnim projektima.

„Zahvaljujući aktivnostima našeg Sekretarijata i Univerziteta postali smo svesni kakav potencijal poseduje novosadski Univerzitet, a prilikom realizacije projekata novac ne bi smeo da bude problem“, kaže Pavlov.

rektorat Novi Sad

Zgrada rektorata Univerziteta u Novom Sadu

Ulaganje u nauku i mlade istraživače je preduslov za napredak u svim segmentima našeg društva, istakao je rektor Univerziteta Dušan Nikolić.

„Saradnja i podrška koju imamo od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj je izuzetno važna u ovoj oblasti, jer imamo mogućnost da kao ravnopravni partneri ulazimo u istraživanja sa kolegama sa drugih univerziteta u regionu“ , istakao je Nikolić

U toku 2015. godine sufinansirano je 79 projekata značajnih za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine i 62 kratkoročna projekta od posebnog interesa za održivi razvoj. Ukupno je bilo angažovano 599 istraživača iz zemlje i približno isti broj iz inostranstva. Nakon uvodnih izlaganja na stručnom skupu, mladi naučnici su predstavili projekte koje su realizovali uz podršku Sekretarijata.

 

Izvor

Please follow and like us:

Advert

Pin It