Konferencija Enter, Od Gugla do hoda na štiklama

U zgradi zadužbine Ilije M. Kolarca danas i sutra biće organizovana prva Enter konferencija na kojoj će uspešne žene iz sveta IT održati besplatna predavanja.

Tokom dva dana predavanja učesnici će, između ostalih, moći da čuju Milicu Đurić Jovičić iz Inovacionog centra ETF-a koja će objasniti kako je od analize hoda na štiklama došla do prvog bežičnog senzorskog sistema za analizu hoda u Evropi, a koji se danas koristi na klinikama širom sveta. Na Enter konferenciji pričaće se i o modernoj verifikaciji softvera, tehnologiji u službi obrazovanja, robotici, a Gugl inženjerka Jelena Antić govoriće o tome kako izgleda ceo proces apliciranja za posao u ovoj kompaniji, ali i šta je to na čemu trenutno radi.

O tome kako je ušla u tri odsto najboljih svetskih programera govoriće Jelena Ristić, dok će svetska šampionka u kik-boksu Diana Dabetić pričati o sličnosti između ovog sporta i C# programskog jezika. Osim predavanja, biće organizovano i nekoliko panela, jedan od njih posvećen je nedostatku kadrova u IT-u.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It