Na sajmu obrazovanja u Ćupriji gosti iz Petnice, Vinče, CERN-a…

Na 4. Regionalnom sajmu obrazovanja, svojevrsnom sajmu nauke, koji se u četvrtak i petak, održava u Ćupriji, studijske programe i uslove školovanja, predstaviće 30 fakulteta Srbije i Srednje škole Pomoravskog okruga. Fakulteti će svoje programe predstaviti danas od 11 do 17 sati a Srednje škole sutra u isto vreme.

Sajam se održava u zgradi Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji. Organizator festivala, Regionalni tim podrške za nauku, obrazovanje i umetnosti, saopštio je da će organizovati besplatan prevoz za organizovane posete učenika iz Jagodine i Paraćina autobusima. Prvi put na regionalnom sajmu obrazovanja u Ćupriji predstaviće se Istraživačka stanica “Petnica”, a o tome kako radimo sa mladim talentima govoriće Nikola Božić.

festival nauke

Na temu “božije čestice” govoriti profesor Ivan Gutman iz Centra za istraživanje elementarnih čestica (CERN), a o Vinči, našem najvećem institutu, govoriće Mirjana Petković, dok će mlada naučnica Iva Popović, saradnica Instituta za nuklearne nauke “Vinča” govoriti na temu “Hormoni – nauka o ljubavi”.

Predviđena su i naučno-popularna predavanja u amfiteatru škole. Drugog dana festivala biće naučni šou pod nazivom “Između magije i hemije”, predavač je profesor Tomislav Tosti sa Hemijskog fakulteta u Beogradu.

U saopštenju se navodi da će oba dana, na štandovima učesnika “kontinuirano biti održavana predavanja i zanimljiva prezentacija Instituta “Vinča”, Geografskog instituta Srbije, Prirodnjačkog centra Svilajnac, Astronomskog udruženja “Eureka”, Instituta za biološka istraživanja…

Izvor

Foto

Please follow and like us:

Advert

Pin It