Mladi Pančevci među pobednicima takmičenja SuperSte! u organizaciji Erste Banke

Tim mladih talentovanih ljudi iz Pančeva, kreatora projekta CoderDojo Pančevo kojim su aplicirali na konkurs Superste koji sprovodi Erste banka, našli su se među devet pobednika u finalnom delu takmičenja koji je održan početkom decembra u Beogradu. U projektu su učestvovali Antonio Ankajcan, Nikola Pavlov, Živojin Bojić i Stefan Đorđević.

Ovaj program Erste banka Srbije sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom Dokukino i koji je namenjen mladima koji realizuju projekte iz kulture i umetnosti i obrazovanja. Dvadeset super finalista odredila je publika. To su projekti koji su imali najveću podršku onlajn zajednice to jest najveći zbir poena koji iznosi 70% glasova sa platforme Superste.net, 15% lajkova sa Fejsbuka i 15% podrške prikupljene sa Tvitera.

Finalisti su zatim imali priliku da svoje ideje predstave na Superste konferenciji koja okuplja mlade lidere poput njih, kao i donatore i eksperte iz različitih oblasti. Završna faza odigrala se danas, 7. decembra kada su proglašeni pobednici.

Superste.net foto promo

Superste.net foto promo

Za najbolje projekte ove godine proglašeni su Beogradski Pobednik, CoderDojo Pančevo, Mala Škola Pokretne Slike, Ne bojim se – imam druga, Nebo je granica, Rok kamp za devojčice, SuperMatematika i Virtuelni muzej zajednice Opštine Stara Pazova i I to sam ja. Nagradu publike osvojili su Click It i Filter App, a Sirius Samir Mavrić.

CoderDojo je svetski pokret za besplatne, volonterski vođene IT klubove za najmlađe. Svako od 7 do 17 godina može da poseti Dojo i da nauči kako da programira, napravi web sajt, i da istražuje tehnologiju u informativnom, kreativnom i društvenom okruženju.

CoderDojo polazi od pretpostavke da je razumevanje programiranja i programskih jezika sve važnije u savremenom svetu, i da se programiranje, pravljenje veb sajtova i istraživanje najrazličitijih tehnologija može lakše i jednostavnije naučiti u ranom životnom dobu.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It