Mastercard predstavlja Girls4Tech STEM projekat u Barseloni

Mastercard je u okviru prvog izdanja festivala Youth Mobile Barcelona (YoMo), koji će se održati u sklopu sajma Mobile World Congress 2017 predstavio svoj STEM projekat. Ova kompanija će se pridružiti izlaganjima sa svojim nagrađivanim STEM programom Girls4Tech (G4T). Cilj kurikuluma G4T je da inspiriše devojčice na razvijanje STEM (nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika) veština.

Mastercard in Barcelona
Od 27. februar do 2. marta, radnici kompanije Mastercard će na štandu J u centru Montjüic Fira održavati interaktivne radionice s temama kriptologije i digitalne konvergencije grupama učenica od 9 do 16 godina.

Program Girls4Tech je kreiran 2014. kako bi mladim djevojkama približio discipline kao što su nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika (STEM) na inovativan način. Učenici koji posete YoMo će dobiti priliku saznati više o sigurnim, jednostavnim i praktičnim metodama plaćanja što može podstaknuti potencijalne karijere u ovom sektoru.

„Činjenica da je naša globalna inicijativa Girls4Tech deo ovog edukativnog događaja dokaz je naše predanosti edukaciji i podsticanju rodne ravnopravnosti.

Želimo deci pokazati da je za karijeru u STEM sektoru potreban niz interesa i veština.“, rekla je Rose Beaumont, direktorica komunikacija za Evropu u kompaniji Mastercard.

Please follow and like us:

Advert

Pin It