MAKERbuino edukacijski uređaj kao konzola za igranje

Kada je krenuo s projektom “uradi sam ” retro konzole MAKERbuino, karlovački maturant Albert Gajšak nadao se da će prikupiti 10 hiljada dolara, ali potražnja za njegovim uređajem nadmašila je i najoptimističnija očekivanja te je prikupio više od 100hiljada dolara. Gajšek kaže kako je MAKERbuino edukacijski uređaj koji je napravljen kao igraća konzola te se nada kako će s njim svoju strast prema elektronici, robotici i računarima preneti i na druge ljude, pogotovo na mlade.

Cena ovog uređaja, odnosno seta za sastavljanje uređaja (jer je ovaj uređaj nakon kupovine potrebno prvo sastaviti) slična je ceni proečnih video igara i iznosi 35 dolara, a osim zabave i igranja, MAKERbuino ljude će motivisati na istraživanje i razvoj nečeg novog. Konzola se može napraviti prateći uputstva objavljena na internetu, a osim već dostupnih igara, njeni vlasnici moći će nove igre downloadovati ili sami programirati. Više od 1500 ljudi širom sveta (uključujući, naravno, i Hrvate) podržalo je MAKERbuino i Gajšeka, a prvi paketi s komponentama za sastavljanje MAKERbuina, prema informacijama s Kickstartera, na adrese kupaca trebali bi stići već sledećeg meseca.

Umesto novog Call of Dutyja ili neke druge igre, za sličnu cenu roditelji bi deci (proizvod je namenjen osobama starijim od 11 godina) mogli kupiti upravo ovu konzolu s hrvatskim potpisom i, osim zabave i igranja, uvesti ih u STEM svet i zainteresovati ih za nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Više o projektu pogledajte na Kickstarteru, a nakon ovog velikog uspeha s nestrpljenjem iščekujemo informacije o novim projektima ovog maturanta.

 

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It