Ko su najbolji IT poslodavci u Srbiji

Nedavno objavljeni rezultati istraživanja Najpoželjniji poslodavac 2016 doneli su informaciju o tome koje kompanije su najpoželjnije kao  IT poslodavci u Srbiji- Iz ovih rezultata se jasno može videti šta to jednu kompaniju čini dobrim i atraktivnim poslodavcem. U istraživanju   je učestvovalo više od 10.000 ispitanika, a detaljniju analizu je prošlo njih 1.500 koji se već bave IT poslovanjem, jer su malo bolje upućeni u dešavanja u branši.

IT kancelarija

Učesnici u istraživanju su glasali na osnovu svog ličnog suda, naveli su šta poslodavca čini atraktivnim, kakve kompanije su im zanimljive, koji način angažovanja im je privlačniji, koliku zaradu očekuju kod takvog poslodavca… Pet najbolje ocenjenih kompanija su: Nordeus  Beograd, Microsoft Software Beograd, Levi 9 Global Sourcing Balkan Novi Sad, Comtrade Beograd i Vega IT Sourcing Novi Sad.

Učesnici u istraživanju kod IT poslodavaca najviše cene prilike za napredovanje i usavršavanje, slede ih dobri međuljudski odnosi i radna atmosfera, a tek na kraju liste se našla i visina plate. Prema mišljenju većine ispitanika, odnosno njih 82%, atraktivniji su oni poslodavci koji razvijaju sopstvene proizvode. Ostalih 18% je izjavilo da im je zanimljivije kada IT poslodavac razvija rešenja za druge kompanije.

Najbolji IT poslodavci Srbija

Zanimljivo je i to što je više od dve trećine anketiranih navelo da im je korporativni tip rada najprijemčiviji, svaki peti bi se odlučio za start-up, a 16% anketiranih bi izabralo “freelance” angažovanje.

Prosečan iznos mesečne neto plate koji bi učesnici ankete očekivali da imaju kod svog najpoželjnijeg IT poslodavca iznosi oko 800 evra, dok se u praksi pokazalo da su iznosi mesečnih neto plate neretko i višestruko veći.

Izvor: Agencije

Foto i infografika

Please follow and like us:

Advert

Pin It