Izabrane najbolje aplikacije na šestom mts app konkursu

Kompanija Telekom Srbija dodelila je danas nagrade za najbolje aplikacije za mobilne uređaje, timovima učenika koji su učestvovali na ovogodišnjem mts app konkursu.

Prvo mesto na ovogodišnjem MTS app konkursu osvojio je tim Never more iz Računarske gimnazije u Beogradu. Pobednička aplikacija nosi naziv WalkieTalkie i omogućava da se mobilni telefon koristi kao toki – voki na mestima gde ga nije moguće koristiti na uobičajeni način,  čime se ova aplikacija  direktno nadovezuje na mts usluge. 

Drugo mesto su podelile aplikacije Notekeeper Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradu i aplikacija eRrand,  tima devDev iz Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu. Aplikacija Notekeeper korisnicima daje mogućnost da postavljaju i pretražuju sadržaj koga čine korisne beleške iz određenih predmeta koje slušaju učenici Matematičke gimnazije, a eRand je aplikacija uz koju se na jednostavan može vršiti dostava hrane ili lekova starijim osobama, uz mogućnost ocenjivanja usluge.

foto promo

foto promo

Treće mesto takođe dele dve aplikacije – TrashCam, tima LeVel, iz Gimnazije „Bora Stanković“, koja nas upućuje na najbliže mesto za odlaganje upotrebljenih stvari i garderobe i aplikacija Safe Zones, tima Name iz Gimnazije „Bolyai“ u Senti, koja omogućava roditeljima diskretnu kontrolu kretanja deteta.

Specijalnu nagradu „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ zavredio je tim Komšije iz Matematičke gimnazije, time što aplikacija Volter 1.0 uvodi korisnike u osnovne algoritme programiranja putem rešavanja matematičkih zadataka.
Prilikom odlučivanja, žiri je vrednovao ideju, kompleksnost rešenja – način realizacije, funkcionalnost, a dodatno društveno odgovornu namenu aplikacija i vezu sa mts uslugama, kao i posebno izraženu inovativnost za specijalnu nagradu.

Na mts app konkursu koji je ove godine organizovan šesti put, bio je otvoren za aplikacije u Androidu i iOS-u ,i na njemu je učestvovalo 12 škola u Srbiji koje rade prema specijalnom školskom program za matematičke i računarske gimnazije. Od 2011. do sada 1.700 učenika je upoznato sa idejom konkursa i 86 timova je prezentovalo 90 aplikacija od kojih su najbolje postavljene na Google Play.

Svečana dodela nagrada održana je danas 21. decembra u Beogradu. Čestitamo nagrađenim timovima, ali i svim učenicima koji su učestvovali na ovogodišnjem  konkursu!

via1  via2

Please follow and like us:

Advert

Pin It