Intel istraživanje – 93% dece i 69% odraslih u Srbiji redovno koristi računare

Računari postaju svakodnevni alat koji nam pomaže bilo da se radi o poslu ili obrazovanju, ili o slobodnom vremenu provedenom kod kuće. Tu ulogu računara priznaju korisnici svih uzrasta, od najmlađih koji računar koriste za učenje i razvoj svojih veština, do odraslih koji ga koriste za posao, ali i oni koji su u starijoj dobi, i koriste ga za organizaciju slobodnog vremena i održavanje kontakata.

Istraživanje je sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1050 ispitanika tokom meseca marta 2016. godine. Ispitivana je populacija punoletnih građana Republike Srbije u opštinama, gradovima, mesnim zajednicama i mestima na teritoriji čitave Srbije.

Intel logo

Prednost računara i njihove neograničene mogućnosti u razvoju veština i interesovanja kod dece je prepoznata od strane roditelja ili baka i deda koji su učestvovali u istraživanju koje je Intel sproveo tokom marta ove godine u Srbiji. Sa velikom većinom od 93%, oni su potvrdili da njihova deca i unuci redovno, na dnevnom nivou, koristi računar. Ovako snažan procenat ne iznenađuje, jer čak 65% odraslih svakodnevno koristi računare.

Vreme koje građani Srbije provode pred računarom zavisi od njihovog uzrasta. Istraživanje je pokazalo da 28% odraslih i čak 44% dece dnevno pred računarom provede od 1 do 3 sata. Svega 21% odraslih i 18% dece provodi manje od jednog sara pred računarom, dok 15% odraslih i 26% dece koristi PC računar od 3 do 5 sati dnevno. Više of 5 sati dnevno računar koristi 1% odraslih i 5% dece.

A kako i koliko vi koristite svoj računar?

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It