EMS DODELILE STIPENDIJE STUDENTIMA ETF-a

Predstavnici Elektromreža Srbije uručili su u petak 20.novembra, 10 stipendija studentima Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Godišnja stipendija iznosi 120.000 dinara, a pravo da učestvuju na konkursu imali su redovni studenti ETF-a, smera energetika, koji u ovoj školskoj godini upisuju završnu godinu osnovnih ili master akademskih studija i čija prosečna ocena iznosi najmanje 8,50.

EMS stipendira najbolje sa ETF-a

Predstavnici EMS-a dodeljuju stipendije najboljim studentima ETF-a

Zamenica generalnog direktora EMS-a Aleksandra Nauparac rekla je nakon uručenja stipendija da je ovo samo početak, ne samo godišnje već i intenzivnije saradnje sa ETF-om i istakla da Elektromreža na ovaj način podržava i razvoj dualnog obrazovanja u Srbiji.

Ona je rekla i da je ovo mogućnost za studente ETF-a da dobiju posao u ovom javnom preduzeću.

Dekan ETF-a Zoran Jovanović rekao je da kompanije kao što je EMS, koje su spremne da pripremaju svoju budućnost, žele da imaju najbolje kadrove.

U septembru ove godine EMS je dodelio i 10 stipendija učenicima srednje elektrotehničke škole “Nikola Tesla” u Beogradu. I oni su, uz finansijsku pomoć, dobili i mogućnost da se praktično upoznaju sa radom u Elektromreži, kao i da na kraju školovanja pronađu odgovarajuće zaposlenje u kompaniji koja je među najuspešnijima u Srbiji.

Izvor i photo credit: Tanjug

Please follow and like us:

Advert

Pin It