Druga konferencija Agile Serbia: Agilnost i programeri

Jedna od najvećih IT konferencija u regiji, Agile Serbia Conference održaće se 26. maja u Madlenianumu, u Beogradu, pod nazivom Agile & Developers. Ovogodišnji naziv upućuje na teme iz oblasti primjene agilnih metodologija za uspešno vođenje projekata i tehničke trendove u svetu razvoja softvera.

Zvezda među govornicima konferencije biće doktor Alistair Cockburn, jedan od kreatora agilnog pristupa i među najpoznatijim IT naučnicima današnjice. Pored njega, na glavnoj (EPIC) sceni Madlenianuma nastupit će svetski eksperti koji dolaze iz različitih sfera IT industrije: Jurgen Appelo, Adam Tornhill, Angel Medinilla, Petri Heiramo, Moritz Heiber, Edward Thomson.

Očekuje se preko 500 posetilaca koji će biti u prilici birati program na tri scene – EPIC je predviđena za predavanja; na DEV će se voditi interaktivne diskusije; praktične vežbe i radionice će biti realizovane na sceni EXE. Ove je godine novost Coaching Corner – prostor predviđen za neformalne razgovore s trenerima i edukatorima iz oblasi Agilea. Među njima biće i stručnjaka s domaće scene: Zoran Vujkov, Dejan Dimić, Bojan Spasić, Zoran Horvat.

Ovogodišnju konferenciju Agile Serbia podržao je veliki broj kompanija, medija i IT organizacija, prepoznajući njen značaj kada je u pitanju biznis i IT scena regije. Među njima ističu se kompanija Novomatic Lottery Solution i globalna organizacija Scrum Alliance.

Please follow and like us:

Advert

Pin It