DaFED pokreće kurseve Laravel-Vue.js za različite nivoe znanja u Novom Sadu

Nakon više od pet godina organizovanja edukativnih IT okupljanja i radionica, kao i sedam uspešno organizovanih programerskih kurseva u Novom Sadu i Beogradu, udruženje DaFED pokreće kurseve na temu Laravel u kombinaciji sa Vue.js i to za početni, srednji i napredni nivo znanja. Kursevi će se održati u Novom Sadu od 13. novembra 2017.

Kurs Laravel-Vue.js za početni nivo znanja

Tokom kursa za početnike polaznici će steći znanje o osnovama Laravela 5.5. Naučiće da instaliraju Laravel, povežu ga sa MySQL bazom podataka i u praktičnom radu, koji čini skoro 80% kursa, steći će znanje da samostalno naprave oglasnik za male oglase u okviru projekta koji je kao “mini facebook” za vlasnike kućnih ljubimaca (primer: http://petbookplanet.com). Naučiće da naprave i admin panel u kome će moći da se registruju korisnici, dodaju novi oglasi, da pregledaju i edituju samo svoje oglase (Roles and Permissions) i da postave kategorije i filtere za pretraživanje oglasa po kategorijama.

Detaljan program pogledajte ovde.

Kurs Laravel-Vue.js za srednji nivo znanja

Tokom kursa za srednji nivo znanja polaznici će naučiti da kombinuju Laravel i Vue.js koji od verzije 5.4 dolazi kao integrisani deo instalacionog Laravel paketa. Naučiće da postave Vue komponente kao zasebne programske celine u okviru jedinstvenog Laravel projekta. Uz mnoštvo manjih primera napraviće “mini facebook” za vlasnike kućnih ljubimaca (primer: http://petbookplanet.com). Naučiće da naprave timeline, na kome će korisnici moći da postavljaju nove objave, šalju drugim korisnicima zahteve za prijateljstvo, pregledaju objave svojih prijatelja i lajkuju ih.

Detaljan program pogledajte ovde.

Kurs Laravel-Vue.js za napredni nivo znanja

Tokom kursa za napredni nivo znanja polaznici će naučiti napredne mogućnosti Laravela, Vue.js-a i Vuex-a. Naučiće takođe da koriste servise Algolia, Laravel Scout, Pusher i napraviće Private messaging system Petbook-Chat, real-time aplikaciju u okviru projekta koji je kao “mini facebook” za vlasnike kućnih ljubimaca (primer: http://petbookplanet.com)(primer: http://petbookplanet.com), u jedinstvenom Laravel projektu.

Detaljan program pogledajte ovde.

Kako izgledaju kursevi

Svaki kurs traje 10 nedelja i obuhvata 40 časova, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima. 80% kursa čini praktičan rad na web aplikaciji.

Osim 2 zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.

S obzirom da se učenje ne završava završetkom kursa, svi polaznici dobijaju mogućnost da postanu članovi DaFED Alumni grupe koja okuplja sve ljude koji su do sada prošli neki od DaFED kurseva. Aktivnosti grupe se ogledaju u zajedničkom daljem učenju, internim okupljanjima, deljenju informacija i znanja. Takođe, članovi imaju benefite prioritetnosti u izvesnim DaFED aktivnostima.

Broj polaznika u grupi je od 5 do 18.

Kome su kursevi namenjeni

Kursevi su namenjeni svima koji žele da steknu ili unaprede praktično znanje i budu osposobljeni za samostalan rad i zaposlenje kao PHP-Laravel developeri.

Za pohađanje kursa neophodno je:

  • posedovanje laptopa*
  • spremnost da se izdvoji dodatno vreme za izradu domaćih zadataka

*Postoji mogućnost iznajmljivanja računara tokom trajanja kursa.

Predavač

Predavač je Predrag Božić koji je na kompjuterskoj sceni već 25 godina. Sve je počelo sa bazama podataka i davnim Clipper-om. Na WordPress platformi je radio oko 3 godine, a zatim prešao na Drupal. Nakon 6 godina druženja sa Drupalom 6 i Drupalom 7 prelazi na Laravel 4. Oko 6 godina je radio kao superadministrator novosadskog portala dnevnik.rs i tri godine kao developer i administrator portala dobrojutro.info istoimenog časopisa. Dve godine je bio vlasnik e-learning sajta kurseviwebprogramiranja.com i preko sajta održavao kurseve: html, php osnovni kurs, php napredni kurs, WordPress za početnike, Izrada WordPress teme, Drupal7 za početnike, Izrada Drupal teme, Laravel 4, Laravel 5.

Kotizacija

Cena svakog kursa iznosi 60.000 dinara, a moguće je plaćanje u 3 rate.

Prijave

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 12. novembra, odnosno dok se ne popune mesta.

O DaFEDu

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 5 godina puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

Please follow and like us:

Advert

Pin It