Đaci iz Zemuna idu na Olimpijadu u MENTALNOJ ARITMETICI

Polaznici škole “Malac Genijalac” iz Zemuna učestvovaće na međunarodnoj Olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja će biti održana 26. novembra u Litvaniji.

Srpski tim činiće devet takmičara uzrasta od sedam do deset godina. Naši mali ”olimpijci” će se takmičiti u različitim mentalnim disciplinama, kao što je izračunavanje do sto brojeva u nizu koji se smenjuju brzinom od pet stotina milisekundi. Izazovi poput ovog bezuslovno podrazumevaju razvijene intelektualne veštine, a to je upravo ono što su mališani naučili na časovima mentalne aritmetike.

 malac-genijalac-zemun

Olimpijada će se održati u litvanskoj prestonici Viljnusu, a poziv za učešće usledio je posle uspešno organizovane prve nacionalne Olimpijade u mentalnoj aritmetici, koja je ove godine održana pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun kada se preko stotinu mališana takmičilo prikazujući neverovatne sposobnosti i veštine mentalnog računanja.

Mentalna aritmetika podrazumeva izvanredno brzo računanje bez ikakvih pomagala, poput digitrona, papira ili olovke. Polaznici mentalne aritmetike mogu tačno izračunati komplikovane računske zadatke neverovato brzo. Pored toga, polaznici mentalne aritmetike stiču i niz drugih sposobnosti i veština, poput, razvijene pažnje i memorije, izuzetne koncentracije, dobre vizuelizacije, fokusa i samopouzdanja.

izvor: Blic

Please follow and like us:

Advert

Pin It