Za samozapošljavanje u 2016. godini izdvojeno blizu 28 miliona evra

Tokom 2016. godine, za aktivne mere zapošljavanja iz budžeta Republike Srbije biće izdvojeno blizu 28 miliona evra, najavio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

On je na poslovnom skupu u Societe General banci, precizirao da će biti odvojeno 2,8 milijardi dinara za aktivne mere smanjenja stope nezaposlenosti, plus 550 miliona za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

uspeh

Prema njegovoj izjavi, taj posao je već završen, finansijski plan prema parametrima Ministarstva finansija je usvojen, i čeka se na njegovu primenu odmah po ulasku u narednu godinu. Sličnim modelom, tokom 2015. godine država je pomogla otvaranje preko 3.000 novih radnih mesta i rivatnih preduzeća i registracija preduzetnika.

Podsticaji po radnom mestu iznose od 150.000 do 250.000 dinara, odnosno do 300.000 za osobe za invaliditetom, u zavisnosti od razvijenosti opštine.

Martinović je, komentarišući to što je svaka treća firma u Srbiji bez zaposlenih, naveo da taj broj iz godine u godinu raste i dodao da je taj podatak zabrinjavajuć. On je rekao i da je preduzetništvo ključ novog zapošljavanja, na šta će nadležni iz republičkih vlasti obratiti posebnu pažnju tokom 2016. godine.

Please follow and like us:

Advert

Pin It