Viber ima novog CEO-a

Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka, objavio je da – od danas – Djamel Agaoua preuzima dužnosti Generalnog izvršnog direktora istoimene kompanije. Agaua će predvoditi Viber u njegovim nastojanjima da unapredi razvoj inovativnih novih funkcija i proširi globalnu bazu korisnika ove platforme.

viber_chats

Džamel Agaua, državljanin Francuske, poslednjih nekoliko godina je baziran u Silikonskoj dolini, i pridružuje se Viberu nakon vršenja dužnosti Generalnog izvršnog direktora kompanije MobPartner – uspešne globalne mobilne firme iz oblasti reklamne tehnologije – preuzete od strane Cheetah Mobile u martu 2015. “Viber će nastaviti da igra vodeću ulogu u revoluciji mobilnih aplikacija, pružajući besprekorno iskustvo korisnicima glasovnih poziva putem mobilnih uređaja, u kombinaciji sa moćnim funkcijama razmene poruka i šire komunikacije,” napomenuo je Agaua. “Više sam nego ponosan na činjenicu što se pridružujem ovom timu, sa željom da podržim Viber na njegovoj najvažnijoj misiji – pružanju vanserijskog iskustva pri upotrebi našim korisnicima, i omogućavanju besprekornog povezivanja sa njihovim bližnjima. Radujem se što ću predvoditi Viber u ubrzanju inovativnih tokova i razvoju novih mogućnosti za visok rast i razvoj poslovanja.”

“Imam velika očekivanja od Džamela Agaue na poziciji novog Generalnog izvršnog direktora Vibera – uvažavajući njegov preduzetnički duh, osobine dinamičnog lidera i poznavanje prirode ubrzanih promena na tržištu”, izjavio je Hiroši Mikitani, rukovodilac i Generalni izvršni direktor kompanije Rakuten Inc. “Viber je jedan od omiljenih globalnih aplikacija za razmenu poruka, suštinski deo širećeg integrativnog ekosistema kompanije Rakuten, i naša očekivanja su da će – sa Agauom na čelu, nastaviti da doprinosi našoj viziji globalne inovativnosti.”

Agaua se ovim pridružuje aktuelnoj vodećoj strukturi kompanije, i sarađivaće sa Direktorom za operacije Majklom Šmilovom na novim projektima od najvišeg strateškog interesa.

Via

Please follow and like us:

Advert

Pin It