Uskoro jubilarni 60. Međunarodni sajam tehnike

Jubilarni, 60. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće održan od 16. do 20 maja ove godine na Beogradskom sajmu pod pod sloganom “Jak puls”.

Ovaj sajamski jubilej obeležava se zajedno sa 160. godišnjicom rođenja Nikole Tesle, čoveka koji je, ne samo u tehničkom smislu, zauvek osvetlio ljudsku civilizaciju, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Na više od 15 hiljada kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora, okupiće se više od 500 učesnika iz gotovo svih evropskih zemalja, ali i sa drugih kontinenata. Gotovo polovinu čine direktni strani izlagači, među kojima i neki ključni promoteri tehničko-tehnološkog razvoja današnjeg sveta.

sajam tehnike beograd 2016

Biće predstavljeni dominantni tehničko-tehnološki trendovi, prvenstveno u sektoru industrijskih tehnologija, procesne tehnike, telekomunikacija, logistike, elektroenergetike, elektronike, saobraćaja, brodogradnje, klimatizacije, grejanja i hlađenja, materijala, opreme za profesionalne i naučne svrhe, itd.

Koncepcijski akcenat je, kako se dodaje, na inovativnosti, inovacijama i novim tehnologijama, na “fabrikama budućnosti” i industrijskoj automatizaciji, elektroenergetici i energetskoj infrastrukturi.

Izlagači su najavili više od 100 inovacija, noviteta, premijera ili ekskluziviteta – od onih u oblasti “klasičnih” CNC, obradnih, laserskih ili senzorskih tehnologija, preko softverskih ili upravljačkih alata, pa do inovativnih rešenja i patenata upotrebljivih u svakodnevnom životu, pre svega u oblasti komunikacija.

sajam tehnike 1

Sajam će obogatiti brojne nacionalne i grupne izložbe – Austrije, Češke Republike, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, regionalnih privrednih komora Valjeva i Požarevca i drugih.

Takođe će biti nastavljen prošlogodišnji izuzetno uspešan italijansko-srpski poslovno-stručni skup, koji će ove godine biti posvećen unapređenju ekonomske saradnje Srbije i Italije u domenu razvoja i primene novih proizvodnih tehnologija, sa posebnim fokusom na preduzetništvo u oblasti prerađivačke industrije.

sajam tehnike

Sajam tehnike biće otvoren svakog dana od 10 do 18 časova, pojedinačne ulaznice koštaće 300 dinara, grupne 200, za đake i studente stručnih tehničkih škola 100 dinara, a parking za putničke automobile plaćaće se 100 dinara po satu.

 

PR

Please follow and like us:

Advert

Pin It