Toshiba prodaje deo kompanije

Prema navodima japanskog magazina Yomiuri, kompanija Toshiba trenutno ozbiljno razmatra da proda deo kompanije koji se bavi proizvodnjom bele tehnike. Toshiba izrađuje razne uređaje bele tehnike, a među njima su frižideri, klima uređaji, mašine za pranje veša i brojni drugi. Lako je zaključiti da su se čelnici kopanije Toshiba na ovaj korak odlučili kako bi poboljšali finansijski bilans kompanije. U izveštaju se navodi da se Toshiba borila da razvije svoje poslovanje sa belom tehnikom u inostranstvu, kao i da je ukupan profit kompanije pogođen slabim poslovanjem ovog odeljenja.

toshiba kucna tehnika

Kako prenosi Yomiuri, glavni kandidati za kupovinu ovog dela Toshibe su vodeći kineski proizvođači bele tehnike. Sa druge strane, drugi japanski magazin Sankei tvrdi da Toshiba i Sharp razmatraju da spoje odeljenja u zajedničku kompaniju, kako bi ona bila zamajac poslovanja sa belom tehnikom za obe kompanije.

Toshiba razmatra oba scenarija, i odluka će biti poznata u prvom kvartalu 2016. godine. Trenutno je u fokusu smanjenje troškova poslovanja, kako bi fiskalnu godinu završili sa što boljim bilansom.

Please follow and like us:

Advert

Pin It