South Central Ventures ulaže milion evra u Cube

South Central Ventures, fond koji raspolaže iznosom od 40 miliona evra namenjenih investicijama u startape, male i srednje tehnološke kompanije na Zapadnom Balkanu, saopštio je da je njihova osma investicija do sada, namenjena vodećoj kompaniji u sferi poslovnih informacija u Srbiji – kompaniji CUBE.

Kako je saopšteno investicija je namenjena za dalji razvoj njihove inovativne platforme poslovnih podataka. Ujedno, investicija od milion evra je i najveća investicija u neku srpsku kompaniju do sada od strane ENIF fonda (Enterprise Innovation Fund).

cube_tim

„Svesni smo brzo rastuće potrebe za dostupnim podacima i poslovnim odlučivanjem koje je bazirano na njima. Zato posle više od 1.000 klijenata iz različitih poslovnih sektora prelazimo na univerzalniju platformu koja će nas učiniti više od vodećeg pružaoca finansijskih podataka. U isto vreme postali smo atraktivni investitorima i programerima koji su zainteresovani da rade na interesantnim projektima, najnovijim tehnologijama i u potpunosti našem rešenju. SCV međunarodna mreža i njihova investicija će nam omogućiti da jače i brže rastemo kao kompanija, zbog čega smo posebno zahvalni i srećni “, ističe Marko Radojičić, jedan od suvlasnika kompanije CUBE.

CUBE-ova platforma poslovnih informacija se razvija na najsavremenijim tehnologijama, a predstavljaće jedinstveno mesto na kome će moći da se prate i međusobno porede finansijski parametri kompanija, kao i njihov digitalni nastup na Internetu, na brži i jednostavniji način i iz pouzdanih izvora.

CUBE Risk Management Solutions su osnovali 2012. godine Marko Radojičić i Milan Popadić. Kompanija je važi za vodećeg pružaoca poslovnih informacija. Pored procene kreditnog rizika, izveštavanja i usluga monitoringa, bavi se analizama poslovnih tržišta, trgovinskim izveštajima i praćenjem konkurencije. Njihova rešenja i prodajni alati namenjeni su velikom broju kompanija koje već posluju na tržištu Zapadnog Balkana. Kompanija zapošljava 30 stručnjaka sa poslovnim iskustvom iz različitih oblasti poslovanja.

Please follow and like us:

Advert

Pin It