Samsung će uložiti 300 miliona dolara u industriju pametnih automobila

Iako Samsung ne posluje u proizvodnji automobila, ipak želi da učini da automobili budu što pametniji. To je i jedan od razloga zbog čega je potrošio više od 8 milijardi doalara na kupovinu Harman International-a, globalnog lidera na tržištu povezane automobilske tehnologije, audio inovacija, dizajna i analitike, cloud servisa i IoT rešenja. Sada je objavljeno da je stvoren novi fond od 300 miliona dolara koji će biti potpuno fokusiran na startup-e i tehnologije koje se bave razvojem pametnih automobila.

Samsung Automotive Innovation fond ima 300 miliona dolara koje će uložiti u mašinski vid, pametnije senzore, veštačku inteligenciju, rešenja za bezbednost automobila i još mnogo toga. Samsung je najavio i svoju prvu značajnu investiciju u okviru ovog fonda.

Samsung će uložiti 89 miliona dolara u TTTech, kompaniju koja se bavi umrežavanjem i kontrolom bezbednosti. Obezbedila je i automobilsku tehnologiju kompanijama kao što je Audi za svoj vodeći A8 Sedan. Kompanija Harman koja je u vlasništvu Samsung takođe želi da dodatno poboljša svoju bazu na ovom tržištu. Takođe, pokrenula je i novu diviziju koja će blisko sarađivati sa Samsung strategijom i inovativnim centrom Smart Machines kako bi približila potrošačku elektroniku i automobilsku tehnologiju i razvila nove tehnologije za pametnija i sigurnija povezana vozila.

Samsung je očigledno ozbiljan i želi da postane lider u ovoj oblasti i sigurno će pronaći svoju tehniku i ostaviti pečat u tehnologiji pametnih automobila.

Izvor: Ubergizmo, Businessvire

Please follow and like us:

Advert

Pin It