Šabac najbolji grad za investicije u Srbiji

Za članove Privrednog saveta Grada, Saveta za praćenje privrednih aktivnosti na području centra Šabac, komisija za praćenje investicija i BFC sertifikaciju, lokalnog Saveta za zapošljavanje i medija, juče je u šabačkom Hotelu “Sloboda” organizovana prezentacija privrednog kretanja na području grada Šapca.

Saopšteni su podaci o rastu privredne aktivnosti u gradu, poslovanju Severozapadne radne zone i broju novozaposlenih u poslednjih godinu dana, objavljeni u biltenu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je ponosan na kvalitetnu komunikaciju sa privrednicima, čiji je rezultat rast privredne aktivnosti i povećanje broja zaposlenih.

sabac-investicije

“Broj novozaposlenih u šabačkim firmama i nekoliko stranih, je 1223. Rastu zaposlenih je prethodilo značajno ulaganje Grada u infrastrukturu i opremanje industrijske zone, ali i stalna komunikacija sa domaćim i stranim privrednicima. Šabac je činjenično najbolje mesto za investiranje u Srbiji. To potvrđuje i podatak da razgovaramo 11 novih investitora koji bi trebalo da zaposle 1800 ljudi. Reč je o firmama iz Nemačke, Italije, Francuske i Turske i šest domaćih privrednika”, naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, koji predsedava Komisijom za praćenje investicija, naglasio je opredeljenje Grada da deluje proaktivno.

“Trudimo se da na jednom mestu okupimo sve koji učestvuju u privrednoj aktivnosti, kako bi brzo i efikasno reagovali pa probleme i potrebe privrede. Naš cilj je da ljudi žive bolje, da privrednici posluju bolje i da grad Šabac napreduje”, poručio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Please follow and like us:

Advert

Pin It