Roaming od prvog jula po nižim cenama

Cene usluga roaminga za građane Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije, koji koriste usluge mobilnih operatera u navedene četiri zemlje, od očetka jula su dodatno snižene.

Niže cene roaminga u četiri zemlje regiona rezultat su primene druge faze sporazuma koji je ministar telekomunikacija Rasim Ljajić sa resornim ministrima Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije potpisao u septembru 2014. godine.

 

Roaming ilustracija 1

Prema potpisanom sporazumu, od 1. jula odlazni pozivi za pomenute četiri zemlje u roamingu koštaju 0,24 evra po minutu, umesto dosadašnjih 0,29 evra, dok minut dolaznog poziva košta 0,07 evra umesto dosadašnjih 0,08 evra.

Cena pojedinačne SMS poruke je 0,08 evra umesto dosadašnjih 0,09 evra, dok je najviše pojeftinilo korišćenje interneta, pošto 1MB sada košta 0,45 evra umesto dojučerašnjih 0,70 evra.

Cene roaminga u četiri zemlje regiona od 1. jula su u proseku niže za oko 20 procenata, ali se od jula naredne godine očekuje još jedno značajno sniženje ove vrste telekomunikacionih usluga kod operatera u regionu.

Please follow and like us:

Advert

Pin It