Politički nastup sa hologramom, osvajanje glasova na društvenim mrezama

Kandidat radikalne levice na predsedničkim izborima u Francuskoj Žan-Lik Melanšon u nedelju istovremeno nastupa na dva mitinga tako što će na jednom biti on, a na drugom će biti njegova trodimenzionalna, pokretna elektronska slika u prostoru  –  hologram.

jean luc credit libecom

Melanšonov duplikat će moći i da se kreće po sali, izjavio je predstavnik njegovog tima Bastjen Lašo.

Melanšon će govoriti u Lionu, a njegova slika govoriće u Parizu.

Lašo je rekao da ukoliko dodje do nekog tehničkog problema pri emitovanju holograma, reč će preuzeti neko iz njegove stranke i nastaviti skup.

Predizborni miting u Lionu u nedelju i u isto vreme imaće kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen, za koju se procenjuje da bi mogla da udje u drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj predvidjenih u proleće.

Melanšon vodi atipičnu predizbornu kampanju u medijima. Prisutan je na društvenim mrežama i na internetu, a na muzičkom kanalu YouTube ima 110.000 simpatizera.

Kandidatkinja ekstremne desnice na predsedničkim izborima u Francuskoj, Marin Le Pen, obećala je danas “inovativnu” kampanju na društvenim mrežama jer smatra da nije dovoljno zastupljena u medijima.

marine credit naharnet

 

 

 

 

 

 

 

 

“Društvene mreže su dodatni izvor pored tradicionalne štampe, a želim sama i direktno da se obraćam narodu”, rekla je predsednica Nacionalnog fronta.

Le Penova je dodala da će kampanja na društvenim mrežama biti sa “inovativnim tehnologijama” navodeći da će narednih nedelja otkriti više detalja.

Nacionalni front je dosta prisutan na internetu, sa više od milion pristalica na Fejsbuku, a sama Marin Le Pen ih ima 632.150

Kandidat ekstremne levice Žan-Lik Melašon koji je popularan na YouTube-u, na Facebook-u ima 567.411 obožavalaca.

Kandidat desnice Fransoa Fijon, koji je favorit na izborima, ima 236.729 pristalica na Facebook-u i 382.053 na Twitter-u.

Bivši premijer Manuel Vals ima 543.075 sledbenika na Twitteru, daleko više od ostalih stranačkih kandidata levice.

Via

Please follow and like us:

Advert

Pin It