Nissan preuzima trećinu Mitsubishi motors-a za 1,9 milijardi evra

Prema dokumentima objavljenim juče u Yokohami, japanski auto gigant Nissan najavio je kupovinu 34 odsto kompanije Mitsubishi motors, po ceni od 1,9 milijardi evra, prenose svetske agencije. Mitsubishi će predati 506,6 miliona akcija kompaniji Nissan, po ceni od 468,52 jena po akciji, što je ukupno 1,9 milijardi evra odnosno 2,2 milijarde dolara.

Nissan logo

Direktor Nissan-a, Carlos Ghosn juče je u Yokohami u sedištu svoje kompanije održao hitnu konferenciju za štampu, na kojoj mu se pridružio i predsednik kompanije Mitsubishi Motors Osamu Masuko. Ghosn je tom prilikom najavio da će Nissan investirati 2,2 milijarde dolara u Mitsubishi Motors i time postati najveći investitor u toj kompaniji.

 

Direktor Nissan-a Carlos Ghosn i predsednik Mitsubishi MOtors-a Osamu Masuko na jučerašnjoj konferenciji u Yokohami - foto Reuters

Direktor Nissan-a Carlos Ghosn i predsednik Mitsubishi MOtors-a Osamu Masuko na jučerašnjoj konferenciji u Yokohami – foto Reuters

Ugovor Nissan-a i Mitsubishi-ja o kupoprodaji trebalo bi da bude potpisan do 25. maja, a da se sprovede tokom oktobra tekuće godine. Nissan motors će tako postati najveći akcionar u Mitsubishi Motors Corporation ispred grupe Mitshubishi Heavy Industries, koja ima petinu udela u vlasništvu.

Izvor i foto: agencije

Please follow and like us:

Advert

Pin It