„Netflix“ dostigao broj od 104 miliona pretplatnika širom sveta

Netflix-ove akcije su brzo porasle nakon što je video streaming kompanija objavila da ima oko 104 miliona pretplatnika.

Američka kompanija je rekla da je broj koji je dostignut je bolji od očekivanog i to je znak da su se ulaganja u nove emisije i filmove isplatila.

Netflix je producirao serije poput 13 Reasons Why, o samoubistvu tinejdžera, političku dramu House of Cards i The Crown.

Image: House of Cards/Netflix

Ko-osnivač kompanije Rid Hestings rekao je da je to „nagrada za odličan sadržaj“.

Akcije Netflix-a su porasle za više od 10% na tržištu u Njujorku, što je objavljeno u rezultatima drugog kvartala za tržište.

Firma je rekla da je tokom kvartala dodala oko 5,2 miliona članova, uglavnom iz inostranstva. Međunarodni članovi sada čine polovinu od ukupnog broja pretplatnika. Netflix je tu publiku najviše kupio filmom kao što je Okja, koji je režisirao jedan od njpoznatijih režisera iz Južne Koreje.

Kompanija je takođe rekla da očekuje od međunarodnih članova da pomognu u povećanju profita za godinu.

Rast je pomogao Netflix-u da izveštava o povećanju prihoda od drugog kvartala za 32% u iznosu od 2,8 milijardi dolara, a očekuje se da će prihodi u trećem kvartalu dostići skoro 3 milijarde dolara.

Dobit za tri meseca do juna je iznosila 65,6 miliona dolara, što je oko 60% u odnosu na isti period prošle godine.

Kreiranje novog sadržaja bilo je od ključnog sadržaja za takmičenje protiv drugih onih koji su na Internetu, kao što su Amazon i Youtube, kao i mreža za televizijsko emitovanje.

Netflix je rekao da je generisanje novog sadržaja značilo da streaming usluge proširuju veličinu ukupnog tržišta.

„Izuzetno ekskluzivna priroda sadržaja svakog servisa znači da mi nismo direktne zamene jedni za druge, već se dopunjavamo,“ rečeno je akcionarima.

„Prelazak sa linijske televizije na gledanja-na-zahtev je toliko veliki i toliko oslobađa vreme, da će mnogi TV internet servisi biti uspešni.“

Izvor: BBC

Please follow and like us:

Advert

Pin It