Svakoga dana na YouTubeu se pogleda milijardu sati sadržaja

YouTube se pohvalio značajnim dostignućem, u 2016. godini svakoga dana se u proseku pogledalo milijardu sati video sadržaja! A od toga 60 posto gleda se sa telefona ili tableta, što takođe pokazuje aktualne trendove u svetu.

YouTube_Player

Ne treba ovo dostignuće pomešati s običnim klikovima na pojedini video jer je još 2012. godine YouTube promenio svoju politiku brojanja pregleda. Naime, broje se samo oni koje se pogleda minimalno deset sekundi, sve ispod toga se ne važi Upravo zato broje preglede u satima, a ne po broju klikova na sadržaj.

“Pomislili smo da je bolji način shvatanja uživaju li korisnici u onome što gledaju na način da pratimo vreme koje provedu na YouTubeu“, pojašnjeno je u službenom saopštenju najveće platforme za video usluge na svetu.

Takođe, sa ovim rezultatom može se bez problema reći da je YouTube daleko ispred konkurencije jer je Facebook u prošloj godini imao stotinu miliona sati pregleda video sadržaja dnevno, a Netflix još treba da objavi rezultate iz 2016., ali je u 2015. bio na 116 miliona sati. Osim što u 2015. još uvek nije bio globalan i zato će podaci za prošlu godinu ipak biti mnogo relevantniji i bolji pokazatelj koliko konkuriraju YouTubeu.

Jedina platforma koja nadmašuje YouTube trenutno je televizija. Gledajući isključivo Sjedinjene Američke Države, vreme provedeno pred televizorom iznosi 1,25 milijardi sati, a na svetskom nivou ta je brojka sasvim sigurno deset puta veća, što znači da je ta platforma i dalje najmoćnija.

Please follow and like us:

Advert

Pin It