Da li je Mark Zuckerberg u paranoji ili je samo dovoljno oprezan?

Servis za razmenu fotografija Instagram, koji je Facebook kupio 2012. godine, sada ima više od pola milijarde korisnika što ga čini jednom od najvećih društvenih mreža na svetu uz već pomenuti Facebook, a više do 300 miliona korisnika najmanje jednom dnevno koristi ovaj servis.

Prema navodima kompanije prosečno se 95 miliona fotografija ili video klipova postuje na Instagram svakoga dana. U pet ipo godina postojanja Instagram je uspeo da nadmaši i Twitter zahvaljujući pre svega usvajanju modela promovisanja poznatih ličnosti koje koriste ovaj servis.

Instagram Zukerberg

Uz fotografiju kojom je Mark Zukerberg na društvenim mrežama obeležio značajn broj korisnika Instagram-a, stigla su i njena razna tumačenja. Da li je vlasnik Facebook-a zaista paranoičan ili je samo dovoljno oprezan, kada je u pitanju zloupotreba računarskoh hardvera?

Naime, na fotografiji na kojoj Mark nosi poznati Instagram foto ram, na prvi pogled ne vidi se ništa značajno, ali kad malo obratite pažnju na detalje…

 

Instagram Zukerberg zoom in

 

Zuckerberg se izgleda plaši hakera, pa je odlučio da se zaštiti tako što je lepljivom trakom prelepio mikrofon i web kameru svog računara. Očigledno je da suosnivač Facebook-a ne želi da ga prisluškuju i nadgledaju pomoću mikrofona i kamere.

Mark nije jedini koji čini dodatne napore da zaštiti svoju privatnost. Tokom aprila meseca, direktor FBI James Comey je takođe izjavio da je na svom laptopu prelepio kameru, kda je na jednom sastanku video da je to isto uradio, kako je naveo, neko “mnogo pametniji”. A da li ste vi zalepili malo trake preko kamere, ili ćete to učiniti nakon čitanja ovog teksta?

via

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It