LinkerdIn i dalje zabranjen u Rusiji

Razgovori između kompanije Microsoft i Rusije oko ukidanja zabrane poslovne društvene mreže LinkedIn nisu uspeli, poručio je ruski regulatorni organ Roskomnadzor, pa će servis i dalje biti zabranjen u ovoj zemlji za lokalne korisnike.

LinkedInPodsetimo, Rusija je odlučila da zabrani LinkedIn u novembru prošle godine nakon što društvena mreža nije zadovoljila niz uslova, uključujući i prebacivanje podataka lokalnih korisnika na data centre u Rusiji, kako si se garantovalo da neće biti kršenja privatnosti od stranih vlasti.

I šefovi LinkedIna i ruski zvaničnici su obećali da će nastaviti razgovore i ukloniti zabranu, ali su pregovori prema saopštenju koje je objavljeno prekinuti, te poslovna mreža ostaje zabranjena. U saopštenju za Rojters, LinkedIn je potvrdio da su se njihovi zvanični sreli sa ruskim vlastima nekoliko puta ali da do dogovora nisu došli.

Roskomnadzor je takođe potvrdio pregovore ali i poručio da LinkedIn još uvek ne želi da prebaci podatke ruskih korisnika na tamošnje data centre što je osnovni preduslov ukidanja zabrane.

Via

Please follow and like us:

Advert

Pin It