Kompanija Vip mobile produžila licencu na jos 10 godina

Direktor RATEL-a, dr Vladica Tintor, uručio je Alehandru Plateru, CEO-u Telekom Austrija Grupe i Dejanu Turku, CEO-u kompanije Vip mobile rešenje kojim se Vipu produžavaju sva prava i obaveze stečene kupovinom Licence broj 3 za javnu mobilnu telekomunikacionu mrežu i pružanje odgovarajućih usluga, na narednih deset godina.

Produženje licence upriličeno je u novom sedištu kompanije Vip mobile na Novom Beogradu, a događaju je prisustvovao i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

VIP logo

,,Telekom Austrija Grupa je, prepoznavši potencijal tržišta, u novembru 2006. godine kupila licencu za trećeg mobilnog operatera koju je platila 320 miliona i jedan evro. Još uvek smo najveći grinfild investitor u Srbiji jer smo do sada uložili više od 934 miliona evra. Vip je počeo praktično od nule, a danas ima više od 2.1 milion korisnika i najveću 4G mrežu u zemlji. Grupa ima poverenja u poslovnu strategiju Vipa jer dosadašnji rezultati ukazuju na to da će i u narednih deset godina kompanija nastaviti da doprinosi konkurentnosti i podizanju standarda tržišta telekomunikacija u Srbiji’’, istakao je Alehandro Plater, CEO Telekom Austrija Grupe.

Vip mobile je komercijalno počeo sa radom u junu 2007. godine. Kao najbrže rastući mobilni operater u regionu, i pored konstantnih značajnih investicija u mrežu i usluge, Vip je u prvih devet meseci ove godine ostvario prihode od 161 miliona evra, drži 22.4% učešća na tržištu i zapošljava više od 900 stručnjaka.

Please follow and like us:

Advert

Pin It