Huawei podneo tužbu protiv T-Mobile za kršenje patenata usluga u okviru 4G bežičnih mreža

Huawei je podneo tužbu protiv T-Mobile US za kršenje patenatausluga u okviru 4G bežičnih mreža. Wall Street Journal je prvi objavio vest o ovoj tužbi.

Huawei u svojoj tužbi navodi da je T-Mobile US bez plaćanja koristio mrežnu tehnologiju koju je razvio upravo Huawei, iako je američkom operateru ponuđena licenca za patente. T-Mobile US je ovu ponudu ignorisao, i nakon nedozvoljene upotrebe i uprkos opomena, dve kompanije nisu uspele da naprave dogovor, pa je Huawei odlučio da svoja prava zaštiti sudskim putem.

huawei logo

T-Mobile nije jedina kompanija koju je Huawei tužio tokom ove godine. Naime, pre dva meseca, kada je Huawei i zvanično proglašen za trećeg najvećeg proizvođača pametnih telefona na svetu, tužio je kompaniju Samsung zbog upotrebe 11 standardnih patenata. Tužba je navodno rezultat raspada pregovora o licenciranju, što je Huawei obrazložio neregulisanim plaćanjem licence za upotrebu patenata.

Ovo takođe nije prvi put da kompanije Huawei i T-Mobile pokreću međusobne tužbe, budući da je T-Mobile pre dve godine podneo tužbu saveznom sudu, navodeći da je Huawei ukrao poslovne tajne vezane za robotizaciju mobilnih testiranja.

T-Mobile je odbio da komentariše aktuelnu tužbu.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It