Facebook otvara novu centralu firme u Londonu

Američki internet gigant, kompanija Faacebook, najavila je da planira otvaranje nove centrale firme u Londonu tokom naredne godine.

Prema najavama, Facebook će tokom 2017. godine otvoriti novo sedište kompanije u Londonu, i da će broj zaposlenih u Velikoj Britaniji biti uvećan za 50 procenata, tačnije za novih 500 radnih mesta.

facebook-logo-on-mobile-phone

“Velika Britanija je jedna od najboljih lokacija za jednu tehnološku kompaniju poput naše i predstavlja važan deo istorije Facebook-a”, izjavila je Nicola Mendelsohn, potpredsednica Facebook-a za Evropu, tokom svog obraćanja na godišnjoj konferenciji britanske organizacije poslodavaca CBI.

Facebook u svom saopštenju navodi da je većina novih radnih mesta namenjena inženjerima visokih kvalifikacija sa dobrim referencama.

Pored novog sedišta u Londonu planiranog za 2017. godinu, Facebook je u ovom momentu u Velikoj Britaniji prisutan i u Somersetu, na jugozapadu Britanije, gde kompanije radi na projektima razvoja bespilotnih letelica na solarnu energiju, koje bi trebalo da omoguće stanovnicima udaljenih delova planete da se povežu na internet.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It