Da li vaš blog ima najbolji domen? Počela registracija najboljeg

Sve poznate svetske blogere i internaute koji se aktivno bave blogovima ili od njih zarađuju, obradovala je informacija da je domen .blog počeo sa registracijom

Registracija domena .blog zvanično će biti omogućena većem broju korisnika od 21. decembra, a rezervacije i prijave su moguće i sada. Kako bi rezervisali svoj domen i obezbedite svoju dobru poziciju u globalnoj blogosferi, treba da posetite ovaj link  i pripremite 250 američkih dolara.

Iznos možda nekim bogerima jeste veliki, ali ako želite da budete među prvima, to košta 220 dolara, dok je sama registracija simboličnih 30 američkih dolara. Treba napomenuti da ovaj iznos ne garantuje da ćete i dobiti željeni domen, ali ukoliko je domen koji želite zauzet, uplaćeni novac će vam u punom iznosu biti vraćen.

Blog illustration

Mnogi su u ovome prepoznali i odličnu priliku za zaradu, pošto su pojedina .domen internet adrese već sada procenjene na fantastične novčane iznose. Ilustracije radi, sex.blog je procenjen na deset miliona dolara, computer.blog na 100.000, internet.blog na 10.000, itd.

Kompanija Automattic, koja je vlasnica Word Press platforme,  najrasprostranjenijeg CMS-a na planeti, ima sva upravljačka prava nad .blog domenom koja su prošle godine platili 19 miliona dolara.

Na pojedinim portalima pojavila se i informacija da će prilikom registracije na .blog domen postojati i obavezujuća klauzula za korišćenjem WordPress platforme za blogovanje, što se ispostavilo kao totalna neistina. Tako da ukoliko blogujete i želite svoj .blog domen, razmislite o novoj adresi ili podadresi koja će za 30 dolara biti i zvanično dostupna od 21. novembra ove godine.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It