Avast kupuje konkurentsku firmu AVG za 1,3 milijarde dolara i planira da uđe u IoT poslovanje

Avast kupuje konkurentsku firmu AVG za 1,3 milijarde evra i planira da uđe u IoT poslovanje

Gigant sigurnosnih rešenja, kompanija Avast, najavila je kupovinu konkurentske kompanije AVG za 1,3 milijardi evra, odnosno 25 USD po akciji. Cilj akvizicije je proširenje korisničke baze a sa time i geografske porivenosti. Dalji planovi kompanije su razvoj savremenijih sigurnosnih rešenja koja bi prvenstveno bila namenjena rastućem trendu IoT mreža, odnosno sigurnijem povezivanju uređaja u mreži “Interneta stvari”, ali i unapređenju postojećih proizvoda obe kompanije.

Avast ističe da će spajanje sa AVG-om objediniti bazu korisnika, pa će tako svih 400 miliona uređaja, od čega čak 160 miliona prenosnih, imati olakšan pristup svim antivirus i malware sigurnosnim rešenjima.

logo-bf-rgb

Internet stvari (IoT) se u praksi pokazao kao najveća noćna mora za korisnike, zbog povećanog trenda i ubrzanog razvoja, bez dovoljno razvijenih sigurnosnih rešenja za ovakav vid mrežnog povezivanja. Upravo iz tog razloga Avast planira da se u narednom periodu fokusira na razvoj proizvoda koji bi svim IoT korisnicima omogućili lakše i sigurnije povezivanje uređaja.

“Naša industrija se ubrzano razvija, i ovo spajanje nam omogućuje šire i dublje pozicioniranje na tržištu, što će značajno doprineti pojačanoj sigurnosti svakodnevnih elektronskih aktivnosti svih naših korisnika” – izjavio je Vince Steckler, generalni direktor Avast-a.

Uprkos pripajanju dve kompanije, brend AVG neće prestati da postoji, već će u zavisnosti od dela tržišta, ista sigurnosna rešenja biti brendirana prema afinitetima dosadašnjih klijenata.

Najavljeno pripajanje trebalo bi da bude i zvanično sprovedeno u periodu između 15. septembra i 15. oktobra tekuće godine, u zavisnosti od rešavanja pravnih procedura.

via

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It