RIMAC U ŽENEVI PREDSTAVIO DORAĐENI CONCEPT ONE

Rimac Automobili, kompanija iz Hrvatske koja se bavi proizvodnjom vrhunskih električnih vozila, na salonu automobila u Ženevi predstavila je brži Concet One s više dometa i snažnijom baterijom te se odlučila fokusirati na tri tržišta na kojima je našla nove partnere.

Rimac Automobili Concept One 2017

Concept One kompanije Rimac Automobili sada razvija 1224 konjske snage odnosno 900 kW, što je povećanje u odnosu na 1088 odnosno 800 kW, koliko je ovaj električni hiperautomobil do sada prenosio na sva 4 točka.

Smanjeno je ubrzanje 0-100 km/h za stotinku, a doseg s jednim punjenjem je povećan s 335 na 350 kilometara, sve zahvaljujući novoj bateriji kapaciteta 90 umesto dosadašnjih 82 kWh.

Osim dorađenog modela Rimac Automobili su u Ženevi predstavili i svoje poslovne planove, odnosno najavili kako će se koncentrisati na tržišta Evrope, SAD-a i Bliskog istoka.

Tako su predstavili svoja tri nova prodajna partnera na tim tržištima, Manhattan Motorcars iz New Yorka, Pace iz Essena u Nemačkoj i Alzarooni Grupu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Please follow and like us:

Advert

Pin It