Reebok najavio Liquid Speed – prve 3D štampane patike

Prvi Reebok modeli 3D štampanih patika, Liquid Speed, proizvodiće se u limitiranoj seriji od samo 300 pari i prodavaće se po ceni od 189 dolara.

 

Reebok Liquid Speed - foto credit Reebok

Reebok Liquid Speed – foto credit Reebok

Mnoge kompanije su u proteklom periodu ponudile na tržištu svoje modele tehnološki naprednih patika, ili patika koje prave roboti, o čemu ste već imali prilike da čitate na portalu 4smt.

Patike koje se prave bez kalupa - Liquid Speed - foto credit Reebok

Patike koje se prave bez kalupa – Liquid Speed – foto credit Reebok

Pionirskim brendovima pridružuje se i Reebok, kao jedan od svetskih lidera u proizvodnji sportske opreme. Naime ova kompanija je odlučila da se priključi svetskom trendu 3D štampanih patika, pa je u saradnji sa kompanijom BASF najavila novi rojekat – 3D štampane patike koje su nazvali Liquid Speed. 

Udobnost koju morate osetiti - Reebok Liquid Speed - foto credit Reebok

Udobnost koju morate osetiti – Reebok Liquid Speed – foto credit Reebok

U ovom projektu, kompanija BASF obezbedila je novu tehnologiju pravljenja posebne vrste gume koja omogućuje kvalitetnu izradu, osećaj udobnosti i bolje korisničko iskustvo pri nošenju. Jedna od prednosti samog proizvodnog procesa Reebok Liquid Speed patika je taj što za njihovu izradu nisu potrebni kalupi, već se za njihovu izradu koristi automatizovana mašina za 3D štampu, koja formu patika pravi bez kalupa i u realnom vremenu.

Reebok Liquid Speed 3D štampane patike proizvodiće se, odnosno štampaće se, u novoj fabrici u američkoj državi Masačusets. Patike će biti izrađene u ograničenoj seriji od samo 300 pari, i prodavaće se po ceni od 189 američkih dolara.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It