LauncHub Ventures najavio novih 18 miliona evra za startap investicije u Istočnoj Evropi

LAUNCHub Ventures, startap akcelerator i seed investicioni fond sa sedištem u Sofiji, ovjavio je informcaiju o postizanju sporazuma sa investitorima, koji su odobrili dodatnih 18 miliona evra za investiranje u bugarske i startape sa područja jugoistočne Evrope.

Do sada je ovaj fond raspolagao sa 9 miliona evra, kroz pojedinačne seed investicije u iznosu do 200.000€. Sa novim sredstvima koja su na raspolaganju investicionog fonda, biće u mogućnosti da podršku povećaju na iznose od 300 do 700.000 evra.

Novi fond je već najavio svoju prvu investiciju u HiCharlie, robota za tekstualne poruke koji će “uprostiti lične finansije”. Ovaj startap koji se nalazi u San Francisku je osnovan od strane dvojice momaka iz Bugarske.

Tim LauncHub Ventures-a iz Sofije - credit techcrunch.com

Tim LauncHub Ventures-a iz Sofije – credit techcrunch.com

Lyuben Belov, serijski preduzetnik i suosnivač ovog fonda kaže: “Verujemo da postoji fantastična prilika u trenutno nezasićenom, ali brzo rastućem regionu jugoistočne Evrope. Naša stragegija je da tu postanemo prvi izbor za preduzetnike.”

Investitori u ovaj fond uključuju Evropski Investicioni Fond (EIF ) i individualne investitore uključujući i bugarske digitalne preduzetnike, kao što su osnivači Telerik-a, kompanije koja je postigla najveći exit neke bugarske softverske kompanije 2014. godine.

LAUNCHub postoji od 2012. godine, od kada su uložili preko 3,5 miliona evra u preko 50 startapa iz 10 zemalja, među kojima je i srpski Fliiby. Ovaj fond poznat je i po svojoj ekstenzivnoj mreži mentora, savetnika i partnerskih programa, a ova novost može biti i dobra prilika za domaće startape.

Fond je primarno zainteresovan da investira u kompanije iz Jugoistočne Evrope i “digitalnog domena”, odnosno one koje napadaju globalno tržište i rešavaju probleme vezane za consumer internet, e-poslovanje, enterprise software i ostale aktuelne oblasti tehnološkog preduzetništva.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It