Facebook testira opciju prepoznavanja lica za prijavljivanje na korisničke naloge

Facebook testira opciju prepoznavanja lica kao način potvrđivanja identiteta i može da omogući korisnicima da povrate nalog u slučaju da zaborave šifru. Facebook je rekao da je ova opcija neobavezna i dostupna samo na uređajima koje su korisnici već koristili za prijavljivanje na svoje naloge.

„To je još jedan korak, uz dvostruku verifikaciju autentičnosti putem SMS-s koju uzimamo kako bismo osigurali korisničke naloge i kako bi mogli da potvrde svoj identitet,“ izjavila je kompanija Facebook.

Dakle, ukoliko je nalog korisnika zaključan i ne može se pristupiti dvostrukoj verifikaciji, koja šalje kod putem SMS-a, skeniranje lica može biti druga opcija. Facebook kaže da će se verifikacija lica pojaviti tokom procesa obnavljanja naloga.

Društvena mreža je izjavila da ako bude postojalo dosta interesovanja za ovu funkciju – i ako ne bude bila ranjiva na hakerske napade – dobiće širu primenu nakon testiranja.

Trenutno nema naznaka da Facebook razmišlja o upotrebi prepoznavanja lica kao alternativnog načina prijavljivanja; to se trenutno samo testira i povezano je sa obnavljanjem naloga. Društvena mreža je već radila na polju identifikacije lica, koristeći tehnologiju za automatsko označavanje ljudi na fotografijama. DeepFace Facebook opcija može sa 97% preciznošću da odredi da li je na dvema fotografijama ista osoba u pitanju. Prepoznavanje lica, iako je zgodno, tradicionalno se lako može prevariti: skener lica kod Samsung S8 uređaja može biti prevaren samo sa fotografijom. Stoga, kompanija je primetila da skeniranje lica nije najsigurniji oblik autentičnosti nečijeg identiteta.

Izvor: Beta News, The Verge

Please follow and like us:

Advert

Pin It