Boston Dynamics objavila snimke hibridnog robota zvanog Handle

Boston Dynamics poznata kao Google-ova fabrika noćnih mora objavila je video svoje nove kreacije četvoronožnog hibridnog robota sa dva točka nazvanog Handle.
Robot može da stoji na četiri noge, poput njihovih ranijih kreacija, nazvanih BigDog i Spot.

Boston DynamicsAli zadnje dve noge su mu dva stabilizovana tocka, koja mu omogućavaju da stoji uspravno i vrti se brzinom od devet milja na sat. Zamislite Terminatora na hoverbordu i steći ćete utisak kako Handles izgleda.

Boston Dynamics kažu da je razlog za izradu ovog hibrida njegova jednostavnost. Umesto složenih zglobova koje imaju četvoronožni roboti, njegova dva zadnja točka mogu ga voziti sa brzinom i lakoćom dok se prednje mogu koristiti za ravnotežu i podizanje tereta do 50kg.

“Handle koristi mnoge principe primenjene u našim ranijim robotima ali sa samo 10 zglobova mnogo je manje kompleksan. Veoma je efikasan na ravnim površinama dok noge mogu ići bilo gde pa sa kombinacijom obe odlike Handles može stići svuda.

Snimak je prvobitno procureo na prezentaciji investitorima kada je opisan kao robot iz noćnih mora.
Alphabet navodno želi da se reši Boston Dynamics, posle tenzija u kompaniji na temu uklapanja kompanije u korporativnu kulturu.

Posle procurelog snimka prethodnog robota, odsek za komunakacije kompanije Google pokušali su da distanciraju lice kompanije od hardvera jer je narastao osećaj da takva tehnologija izgleda zastrašujuće.

Handle

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It