BMW lansirao automobil budućnosti

Nemačka automobilska kompanija BMW je posebnom manifestacijom u Minhenu juče  obeležila 100. rođendan, čime je počela slavljenička godina za ovu kompaniju.

Na konferenciji za novinare, koja je prethodila proslavi, BMW je predstavio futuristički koncept automobila nazvan “vision next 100”, kojim se, kako je saopšteno, najavljuje sledećih 100 godina kompanije. “Kompanija se konstantno razvija i u pojedinim situacijama je samu sebe menjala. To će nastaviti da radi i u budućnosti”, izjavio je predsednik BMW-a, Harald Kruger.

Prezentacija novog koncepta Vision Next 100 na proslavi 100 godina postojanja BMW-a

Minhen 7. marta – Prezentacija novog koncepta Vision Next 100 na proslavi stogodišnjice postojanja BMW-a

Reč je prvom od četiri ključna koncepta koje će ova kompanija predstaviti u ovoj godini, prenosi britanski list Telegraf.

Iako je stavljen akcenat na njegovu sposobnost automatskog upravljanja, “vision next 100” će takođe pružiti vozaču mogućnost da preuzme kontrolu. Prema ocenama portala Motoring research, automobil BMW “vision next 100” sa četvoro vrata, i dizajniran pod uticajem hibridnog sportskog modela i8, pruža uvid u autonomne automobile, sa nultom emisijom štetnih gasova, koji će biti aktuelni u narednih 20 do 30 godina.

“Tokom procesa razvoja modela ‘vision next 100’, glavni cilj nije bilo stvaranje autonomnog vozila, već visoko personalizovanog vozila koje u potpunosti zadovoljava svaku potrebu vozača”, navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

Izvor i foto: Agencije

Please follow and like us:

Advert

Pin It